joi, 12 mai 2011

Binele si Raul


"Astazi am avut de facut o compunere ca tema, despre cum arata o lume fara rau in viziunea mea, un Paradis. Singura problema, pe care nu a luat-o nimeni in considerare atunci cand a propus acel exercitiu in manual, a fost ca poate unii nu vad niciun Paradis in afara de cel in care traim.
Ce altceva isi doreste mai mult omul decat sa poata sa decida pentru el ? Si ce altceva a primit decat liberul arbitru si puterea de a alege ? Atunci, nu putem spune ca traim in Paradisul pe care l-am visat de secole ?
Pe masura ce incercam sa imi imaginez o lume perfecta, in care sa nu existe rau si toti sa fie fericiti, nu am putu decat sa observ cat de imperfecta ar fi acea lume fata de cea in care traim acum. Daca toti ar primi ce isi doresc, nu ar inseamna ca banii cresc in copaci si fiecare persoana are un Ferrari si ca nu exista slujbe precum femeie de serviciu sau gunoier. Dar asta nu ar face lumea aceea una mai murdara, pentru ca nimeni nu ar face curatenie, lucru ce ii displace si il considera un rau.
Binele este uneori mai imperfect decat Raul, tocmai de aceea prefer rautatea umana unei lumi in care domina Binele, dar in care omul este prea superficial sa se uite in jurul sau.
Nu suport sa ma gandesc ca lumea perfecta spre care ne indreptam noi, asa-numita Utopie, nu este decat un univers plin de oameni superficiali care primesc tot ce vor pentru ca nu exista Rau sau rele, si uita ca exista lucruri mai importante decat sa fi vesnic fericit.
Pentru ca nu poti sa zambesti cu adevarat fara sa fi plans macar o data.
Pentru ca nu poti sa iubesti fara sa fi urat pe cineva de-a lungul timpului.
Pentru ca este imposibil sa faci bine cuiva daca nu stii sa faci rau si nu vezi diferenta dintre cele doua.
Bine si Raul se implica si se subinteleg unul pe altul, de aceea cred ca nu exista o lume fara Rau, la fel cum nu poate exista o lume fara Bine."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititorii au incercat sa ma omoare azi :