miercuri, 18 august 2010

Parti frumoase si parti urate - sunt peste tot


"E ciudat cum se intampla lucrurile. Oamenii au impresia mereu si mereu ca viata e eterna si amana momentele importante, spunand ca mai au timp. Dar daca nu ?
Alegerile le intalnim peste tot. Atunci cand avem de ales intre doua obiecte, doua apartamente, doua animale de casa, poate doua rochii, totdeauna este usor. Poti sa te duci acasa si sa te gandesti o zi, poate inca una. Ele vor ramane acolo. Cu oamenii e mai greu.
Ce se intampla cand ai de ales intre doua persoane ? Alegerea pare la fel de dificila, care e diferenta ? Sunt tot doua lucruri, tot aceleasi momente de gandire, nehotararea, decizia, eventualul regret ? Totul pare la fel. Problema cu oamenii este ca ei nu stau pe loc, niciodata nu raman incremeniti in Timp, ei continua sa se miste. E ca si cum ai sta pe un peron si ar trebui sa alegi intre doua trenuri. Poti sa te urci intr-unul din ele, dar daca nu decizi la timp, pleaca amandoua fara tine.

La fel este si cu Timpul. Timpul nu trebuie irosit, trebuie sa profiti de el. Intr-adevar, exista si momente prielnice, dar pe langa momente, mai exista si ocazii. Nu da cu piciorul la una gandindu-te ca o sa fie o alta. Nu o sa fie la fel ca aceasta, la fel cum o sa vina alt tren, dar poate sa nu fie cel care iti trebuie.
Asa ca fa tot ce nu ai putut sa faci pana acum ! Daca ai de spus ceva unei persoane, ia telefonul si suna. Daca vrei sa vezi pe cineva, ia un taxi - costa, dar merita in cele din urma. Daca ti-ai dat seama ca ai facut o greseala, cere-ti scuze. Daca este ceva ce iti doresti sa faci si nu ai curajul, du-te la oglinda, priveste-te si spune-ti ca nimic nu poate fi mai ingrozitor decat sa nu mai ai sansa sa faci ceea ce iti doreai. Caci maine s-ar putea sa te loveasca o masina sau sa te trasneasca fulgerul sau sa faci stop cardiac sau sa cazi in Dunare sau sa mori... Si iti va parea rau.
Nu ezita ! Partea frumoasa a vietii consta in sanse ! Profita de sansele care iti sunt date, indiferent daca te temi sau nu, fa ce trebuie sa faci ! Ocaziile sunt importante, dar pot sa fie si unice.
Iar atunci cand pierzi trenul pentru ca ti-a fost prea greu sa faci ce trebuia, se poate ca altul sa nu mai vina - asta este partea cea urata a vietii."

Un comentariu:

Cititorii au incercat sa ma omoare azi :